Lõunasöögi retseptid

Aasiapärane köögivilja ja kreveti salat 

Pille Enden, 10. september 2018, 11:53
Foto: Jaan Heinmaa
Kergeks vahepalaks või eelroaks sobiv salat saab vürtsi tšillikastmest. Ilma krevettideta valmistatuna sobib salat suurepäraselt liharoogade lisandiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Värske kapsas
0.5 tk Punane paprika
2 tk Porgand
1 tk Väike nuikapsas
3 tk Rohelise sibula vars
0.5 dl Hakitud koriandrilehed
1 dl Soolatud maapähklid
300 g Kooritud krevetid
1 spl Õli
KASTE
4 spl Magus tšillikaste
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Pruun suhkur
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
3 spl Sojakaste

Valmistamine

1. Lõika kapsas ja paprika peeneteks ribadeks. Riivi porgandid ja nuikapsas jämeda riiviga.  Haki sibul, koriandrilehed ja maapähklid. Sega kõik salati ained kokku.

2. Sega kastmeks tšillikaste, purustatud küüslauk, suhkur, laimimahl ja sojakaste. Prae krevetid kuumal pannil õlis kiiresti läbi.

3. Sega kaste salatiga vahetult enne serveerimist. Sega hulka krevetid.  Serveeri kohe.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee