Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
10. september 2018, 11:53

Aasiapärane köögivilja ja kreveti salat

Kergeks vahepalaks või eelroaks sobiv salat saab vürtsi tšillikastmest. Ilma krevettideta valmistatuna sobib salat suurepäraselt liharoogade lisandiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Värske kapsas
0.5 tk Punane paprika
2 tk Porgand
1 tk Väike nuikapsas
3 tk Rohelise sibula vars
0.5 dl Hakitud koriandrilehed
1 dl Soolatud maapähklid
300 g Kooritud krevetid
1 spl Õli
KASTE
4 spl Magus tšillikaste
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Pruun suhkur
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
3 spl Sojakaste

Valmistamine

1. Lõika kapsas ja paprika peeneteks ribadeks. Riivi porgandid ja nuikapsas jämeda riiviga.  Haki sibul, koriandrilehed ja maapähklid. Sega kõik salati ained kokku.

2. Sega kastmeks tšillikaste, purustatud küüslauk, suhkur, laimimahl ja sojakaste. Prae krevetid kuumal pannil õlis kiiresti läbi.

3. Sega kaste salatiga vahetult enne serveerimist. Sega hulka krevetid.  Serveeri kohe.