Koostisosad
4 tk Muna
1 tk Väiksem kõrvits (või veerand suuremast kõrvitsast, 600-700g)
600 g Lahja kohupiim
1 kl Odramannat
1 kl Pruun suhkur
1 tl Küpsetuspulber
Maitse järgi kaneel, kardemon, vaniljepasta
Oliiviõli plaadi määrimiseks
Riivsai küpsetusplaadi põhja raputamiseks
Valmistamine
1 suur plaaditäis
1. Löö munad kaussi lahti, klopi kahvliga läbi. Lisa suhkur ja kohupiim ning maitseained. Sega suure puulusikaga. Koori kõrvits, riivi jämedalt, sega sisse. Mõõda välja manna, lisa küpsetuspulber. Sega kõik hoolikalt läbi. Tainas peaks olema lusikaga kergelt segatav, ent mitte vedel. Kui on kuivavõitu, ehk tainas ei valgu, tilguta lisaks paar lonksu vett või piima.
2. Kata küpsetusplaat paberiga, pintselda üle oliivõliga, riputa peale veidi riivsaia.
3. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kui pealt kuldpruun. Lase jahtuda, lõika tükkideks. Kuumana hea, aga järgmisel päeval külmikust veel parem. Kook säilib kolmikus hoituna vähemalt viis päeva.
Kommentaarid (0)