Foto: Martin Ahven
Madala GI toidud
10. september 2018, 09:20

Kõrvitsa ja kohupiimaga plaadikook

See kook on olnud väga menukas nii kontoris kui ka lasteaias. See on ka hea moodus panna lapsed köögivilju sööma – kõrvitsa annab suurepäraselt asendada nii kaalika, bataadi kui ka porgandiga. Väga hea tervislik ning toitev hommikueine või vahepala vanusest sõltumata!

Koostisosad
4 tk Muna
1 tk Väiksem kõrvits (või veerand suuremast kõrvitsast, 600-700g)
600 g Lahja kohupiim
1 kl Odramannat
1 kl Pruun suhkur
1 tl Küpsetuspulber
Maitse järgi kaneel, kardemon, vaniljepasta
Oliiviõli plaadi määrimiseks
Riivsai küpsetusplaadi põhja raputamiseks

Valmistamine

1 suur plaaditäis

1. Löö munad kaussi lahti, klopi kahvliga läbi. Lisa suhkur ja kohupiim ning maitseained. Sega suure puulusikaga. Koori kõrvits, riivi jämedalt, sega sisse. Mõõda välja manna, lisa küpsetuspulber. Sega kõik hoolikalt läbi. Tainas peaks olema lusikaga kergelt segatav, ent mitte vedel. Kui on kuivavõitu, ehk tainas ei valgu, tilguta lisaks paar lonksu vett või piima.

2. Kata küpsetusplaat paberiga, pintselda üle oliivõliga, riputa peale veidi riivsaia.

3. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kui pealt kuldpruun. Lase jahtuda, lõika tükkideks. Kuumana hea, aga järgmisel päeval külmikust veel parem. Kook säilib kolmikus hoituna vähemalt viis päeva.