Küpsetised

Õuna-pohlarull 

Pille Enden, 7. september 2018, 11:42
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtsa ja naturaalse maitsega rull on pärit vanaemaaegsest retseptivihikust. Täidisesse lisa kindlasti kodumaiseid hapukaid õunu. Juurde võib pakkuda sametist vanillikastet.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund külmkapis + 30-35 minutit ahjus

Koostisosad
TAINAS
1.5 dl Nisujahu
1.5 dl Täisteranisujahu
1 tk Muna
1 spl Suhkur
Sool
80 g Või
1 tk Muna
Muna määrimiseks
TÄIDIS
350 g Õun
50 g Pohlad
3 spl Pruun suhkur
1 tl Kaneel

Valmistamine

1. Lisa jahule suhkur ja sool ning tükeldatud või, näpi puruks. Lisa muna ja suru ühtlaseks elastseks tainaks. Pane tunniks külmkappi.

2. Rulli tainas küpsetuspaberil u 5 mm paksuseks ristkülikuks. Lihtsam on seda teha kahe küpsetuspaberi vahel.

3. Koori õunad, eemalda südamikud. Tükelda õunad väikesteks kuubikuteks, sega kaneeli ja pruuni suhkruga. Sega hulka pohlad. Laota  täidis ühtlaselt tainale, keera tainas rulli ja suru otsad ja ääred tihedalt kokku. Määri pealt munaga.

4. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile  ja küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee