Lõunasöögi retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes 

Pille Enden, 6. september 2018, 13:16
 Jaan Heinmaa
Suvikõrvitsarullide valmistamiseks on vaja teha veidi näputööd, kuid see ei võta just ülemäära aega. Suvikõrvitsa viilud võiksid olla üsna õhukesed, nii on neid kergem rulli keerata. Aja kokkuhoiu mõttes saab kastmeks kasutada poest ostetud maitsestatud pasta- või pitsakastet, aga kui aega rohkem, siis võiks kastme keeta ise oma maitse järgi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 30-35 minutit ahjus

Koostisosad
3 spl Oliiviõli
2 tk Suur suvikõrvits
1 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Basiilikulehed
500 g Ricotta juust
Sool
Must pipar
2 tk Munakollane
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
500 g Tomatikaste
60 g Riivitud parmesani juust

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri ahjuvorm 1 sl õliga.

2. Poolita suvikõrvitsad pikuti, eemalda seemned, kui vaja. Lõika õhukesteks pikkadeks viiludeks, nt juurviljakoorijaga.

3. Haki basiilik ja küüslauk. Maitsesta ricotta soola ja pipraga, sega hulka küüslauk, munakollased, riivitud sidrunikoor ja -mahl ning basiilik.

4. Pane 3-4 suvikõrvitsaviilu lauale nii, et nad katavad üksteist veidi. Tõsta peale 2 sl täidist ja keera rulli. Tee saranaselt ülejäänud rullid. Pane pool tomatikastmest vormi põhja, lao peale rullid ja määri ülejäänud kaste. Riputa peale riivitud parmesani. Nirista peale ülejänud 2 sl õli.

5. Küpseta 30-35 minutit. Serveeri basiilikulehtedega ja jahvata peale musta pipart

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee