Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
6. september 2018, 12:56

Tomatisupp apelsiniga

Õrna apelsinimeki ja väikese vürtsiga supp maitseb hästi nii krevettidega kui ainult saiakuubikutega. Hilissuvel-sügisel valmista suppi hästi küpsetest tomatitest, talvel ja kevadel konservtomatitest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Külmutatud kooritud krevetid
2 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
3 spl Õli
800 g Hästi küpsed tomatid
5 dl Köögiviljapuljong
2 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
Sool
Must pipar
Cayenne pipar
Suhkur näpuotsaga
100 g Röstitud saiakuubikud
Basiilikulehed serveerimiseks

Valmistamine

1. Sulata krevetid. Haki sibulad ja küüslauk ning hauta poti põhjas 2 sl õlis pehmeks. Lisa tomatid, puljong ja värskelt pressitud apelsinimahl. Keeda 10-12 minutit.

2. Võta pliidilt ja püreesta saumikseriga või blenderis. Pane pott tagasi pliidile. Maitsesta supp soola, musta pipra, cayenne`i pipra ja suhkruga. Kui supp on liiga paks, lisa veidi vett.

3. Lase korra keema tõusta ja võta pliidilt. Prae ülejäänud 1 sl õlis krevetid kiiresti läbi. Serveeri suppi krevettide, röstitud saiakuubikute ja basiilikulehtedega.