Foto: Panthermedia/Scanpix
Retseptid
17. august 2018, 10:52

Ülle K: Laiskus on kasulik!

Laiskus ei ole kunagi hea, aga vahel võib see oma elu lihtsamaks tegemise nimel päris kasulikus osutuda.

Oleme mehega väga suured kalamehed. Ühed lemmikud on ahvenad. Oleme neid fileerinud aastate jooksul vist tuhandeid. Aga need kalakesed tuli ka kõik ära praadida.

Ükskord sai mul mõõt täis! Mõtlesin kuidas küll kergemalt saaks, et ei peaks kastmajahu, muna, jahu, muna... Ja lõppu ei tulegi. Kui lõhet võib toorelt süüa, siis miks mitte ka ahvenat.

Mõeldud-tehtud. Ladusin siis kiht ahvenafileed karpi ja selle peale ca 0,5 tl kalamaitsesoola. Niimoodi mitu kihti. Et kala kuivale ei jääks valasin veel rapsiõli peale.

Hommikuni külmas ja siis veel igaks juhuks ka sügavkülma. Kui soov võisaia teha, siis eelmine õhtu tuleb sügavkülmast välja võtta sulama. Hommikuks on ilusti ära sulanud.

Ja teate milline suurepärane suutäis pehme saia ja ehtsa Eesti võiga.

Oleme veel maitsestanud ka küüslaugu ja tilli