Toiduuudised
23. veebruar 2019, 09:23

Praad ja valge vein? Unusta harjunud toidu ja veini klapitamised!

On asju, mis on gurmaanide alateadvustest sügavalt kinni - punane vein ja sama karva liha käivad kokku, nii nagu ka mereannid ja valge vein. Rumalus - Ameerika veiniekspert Tim Hanni sõnul tuleks need vanad arusaamad ära unustada ja lähtuda sellest, mis endale hea ja maitsev tundub. 

Tim Hanni nimetab traditsioonilisi veini-toidu klapitamisi pseudoteaduseks, vahendab Daily Mail.

‘Täiuslikku veini ühe või teise toidu juurde ei eksisteeri," sõnab ameeriklasest ekspert. "Sobitades sisseharjunud moel veine ja toite on väga kahjustav. See peab lõppema."

Hanni sõnul on suur osa veinisoovitustest teatud roogade juures lihtsalt välja mõeldud. "Me peame austama oma klientide erinevaid maitseid, mitte neid naeruvääristama," sõnas Uus-Meremaal veinimessil intervjueeritud ekspert.

‘Jah, sa võid pakkuda steigi kõrvale sauvignon blanc´i – miks mitte? Tuleb olla üle hoiakust, nagu peaks vein ja toit olema ilmtingimata koos sirgunud. Veini-ja toidu sobitamine on pseudoteadus täis metafoore ja väärititõlgendamisi."