Jürgen Ligi juustune hakklihakaste ja kartulipuder (1)
Koostisosad
KASTE
400 gr Seguhakkliha
1 tk Suurem kodumaine sibul
200 gr Sulatatud juust Merevaik
1 dl Täispiim
1-2 tl Nisujahu
Soola, pipart maitseks
PUDER
6-7 tk Kartul
1 dl Täispiim
1-2 küüs Küüslauk
Tilli kaunistuseks ja maitseks
50 gr Või
Valmistamine
1. Koori kartulid, tükelda ja pane soolases vees keema.
2. Kooris sibul ja haki peeneks. Pane tilga õliga praadima.
3. Kuis sibul klaasjas, lisa hakkliha. Prae kuni liha muudab värvi.
4. Seejärel lisa pannile jahu, prae kergelt, sega ja kalla otsa piim. Sega hoolikalt. Kui kaste hakkab paksenema, lisa Merevaik. Tervet pakki ei pea lisama, võid piirduda ka poolega. Sega taas hoolikalt.
5. Katsu, kas kartul on pehme. Kui on, kurna, vala potti piim ja purustatud küüslauk ning tambi käsitsi läbi.
6. Serveeri tilliga üleriputatult.
HEAD ISU
Kommentaarid