Hommikusöögi retseptid

Heeringa-kartulisalat 

Pille Enden, 11. veebruar 2019, 11:50
Foto: Jaan Heinmaa
Koduselt lihtne salat sobib nii hommikuleivale, suupisteks musta leivaga või pokaalides serveerimiseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit külmkapis

Koostisosad
4 tk Koorega keedetud kartul
3 tk Heeringafilee
2 tk Marineeritud või hapukurk
3 tk Keedetud muna
1 tk Suur sibul
4 tk Suur kappar
1 tk Keskmine õun
2 dl Hapukoor
1 spl Hakitud till
Must pipar

Valmistamine

1. Koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Lõika heeringafileed ja kurgid väikesteks kuubikuteks. Haki munad, sibul ja kapparid. Koori õun, lõika pooleks, eemalda südamik ja haki. Sega kõik salati ained.

2. Sega salatisse hapukoor, kapparid, till ja must pipar. Lase vähemalt 30 minutit külmkapis maitsestuda. Serveeri musta leivaga või pidulikumal puhul pokaalides.