BLOGI | Lihtne bibimbap
Bibimbap ehk Korea riisikauss
4-le
Vaja läheb:
- 2 dl pudruriisi (sushi-riisi)
- 300 g veisehakkliha
- soovi korral 4 muna
- 2 keskmist porgandit
- 1 sale suvikõrvits
- 200 g pruune šampinjone
- 100 g mungoa idusid
- lisaks veel näiteks beebispinatit, rediseid, kimchi't jms
- praadimiseks seesamiõli
Liha marinaadiks:
- 3 sl sojakastet
- 2 sl seesamiõli
- 1 sl pruuni (rafineerimata) suhkrut
- 1 mehine või 2 väiksemat hakitud küüslauguküünt
Bibimbap'i kastmeks:
- 3 sl gochujang'i
- 2 sl seesamiõli
- 1 sl pruuni (rafineerimata) suhkrut
- 2 sl vett
- 1 sl seesamiseemneid
- väike törts, nii umbes 2 tl mahedat, nt õunaäädikat
- 2 hakitud küüslauguküünt
Serveerimiseks:
- soovi korral seesamiseemneid
Tee nii:
1. Sega kokku liha marinaad, mudi hakklihaga korralikult läbi ja jäta marineerima, kuniks ülejäänud koostisosad ette valmistad. Keeda riis pakil oleva õpetuse järgi. Valmista bibimbap'i kaste segades kõik koostisosad omavahel. Maitse ja vajadusel lisa kas tšillipastat, vett või suhkrut.
2. Lõika porgand ja suvikõrvits tikkudeks, prae eraldi seesamiõlis läbi ning pane eraldi kaussidesse ootele. Kui kasutad teisi köögivilju, valmista ka need ette ning vajadusel prae pannil läbi. Viiluta ja prae ka seened, pese idud ning pane samuti serveerimiskaussidesse. Viimasena prae kõrgel kuumusel läbi hakkliha ning seejärel soovi korral prae iga kausi kohta ka üks muna.
3. Tõsta riis kaussidesse ning las sööjad tõstavad endale riisile meelepäraseid lisandeid. Viimasena tuleks lisada kaste, umbes 1 sl kausi kohta, seejärel kogu kupatus läbi segada, seesamiseemneid peale puistada ning võibki sööma asuda!
Vaata pikemat postitust siit!