Foto: Ragne Värk
Ragne Värk 23. veebruar 2019 12:06
Juuretisega kääritatud kodusele rukki­leivale naljalt vastast ei leia. Paljudes tekitab leivategu aga aukartust ja see­tõttu jääbki kodus proovimata. Ole mureta! Vahel võib leivatainas küll ­pirtsakalt käituda, kuid õigeid nõkse teades õnnestub leivategu igal juhul.

Juuretisega kääritatud kodusele rukki­leivale naljalt vastast ei leia. Paljudes tekitab leivategu aga aukartust ja see­tõttu jääbki kodus proovimata. Ole mureta! Vahel võib leivatainas küll ­pirtsakalt käituda, kuid õigeid nõkse teades õnnestub leivategu igal juhul.

Kodune rukkileib

Leiva valmistamiseks arvesta vähemalt üks päev. See võib tunduda pikk aeg, kuid tegelikult kulub suur osa sellest ajast juuretise käärimisele ja taina kerkimisele. Järgnevast retseptist valmib kaks-kolm pätsi leiba, täpsem kogus oleneb sellest, kui suuri leivavorme kasutad.

  • 1 peotäis juuretist
  • 1 l käesooja vett
  • 700–900 g rukkijahu
  • 6 tl soola
  • 2 dl suhkrut
Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad