Toiduuudised

Kõik soovitused, mida vajad koduse rukkileiva tegemiseks (3)

Ragne Värk, 23. veebruar 2019 12:06
Foto: Ragne Värk

Juuretisega kääritatud kodusele rukki­leivale naljalt vastast ei leia. Paljudes tekitab leivategu aga aukartust ja see­tõttu jääbki kodus proovimata. Ole mureta! Vahel võib leivatainas küll ­pirtsakalt käituda, kuid õigeid nõkse teades õnnestub leivategu igal juhul.

Kodune rukkileib

Leiva valmistamiseks arvesta vähemalt üks päev. See võib tunduda pikk aeg, kuid tegelikult kulub suur osa sellest ajast juuretise käärimisele ja taina kerkimisele. Järgnevast retseptist valmib kaks-kolm pätsi leiba, täpsem kogus oleneb sellest, kui suuri leivavorme kasutad.

  • 1 peotäis juuretist
  • 1 l käesooja vett
  • 700–900 g rukkijahu
  • 6 tl soola
  • 2 dl suhkrut
Edasi lugemiseks:

Samal teemal

23.02.2019
AASTAPÄEVA EEL: kas tunned peolaua etiketti?