„Kes tahab vanu kokaraamatuid lugeda, siis rahvusraamatukogu on need Digaris kättesaadavaks teinud,“ ütleb Mikko Savikko. Tal endal on umbes 150 vana kokaraamatut.  Foto: Tiina Kõrtsini
Toiduuudised
23. veebruar 2019, 00:01

USKUMATU! Paljud trenditoidud olid Eestis juba 200 aastat tagasi olemas (4)

Taimetoitlust propageeriti juba sada aastat tagasi ning brüleekreemi ja makroonide retseptid olid olemas ka 1824. aastal ilmunud kokaraamatus, kinnitab Mikko Savikko eestikeelsete kokaraamatute kogu. 

Taimetoitlust propageeriti juba sada aastat tagasi ning brüleekreemi ja makroonide retseptid olid olemas ka 1824. aastal ilmunud kokaraamatus, kinnitab Mikko Savikko eestikeelsete kokaraamatute kogu. 

„Eesti keeles pole seni ilmunud ühtki raamatut, mis käsitleks toitlustamist ja toidu valmistamist kodus perenaiste vajaduste kohaselt,“ seisab must valgel kirjas 1955. aastal vene keelest tõlgitud raamatus „Maitsvast ja tervislikust toidust“. 

„Tegelikult oli enne seda eesti keeles ilmunud juba umbes 150 erinevat kokaraamatut,“ kinnitab Mikko Savikko, kellel enamik neist ka olemas on. 

Edasi lugemiseks: