KollaažFoto: 6x Jaan Heinmaa, Daisy Lappard
Toiduuudised
19. veebruar 2021, 16:20

KÕIGILE, KIRSSIDEGA! Valmistu rahvusvaheliseks kirsikoogi päevaks nende lihtsate hõrgutistega

20. veebruaril, kas teate, on rahvusvaheline kirsikoogi päev! Seega – kõigile kooki! Kirssidega :)

Klikka retseptil: Kohupiima-kirsikook 

Kohupiima-kirsikook 

Kohupiim ja kirsid – see klassikaline kooslus maitseb alati hästi! Külmutatud kirsid jäävad koogis meeldivalt hapuka ja naturaalse maitsega. Koogi võib valmistada ka kompotikirssidega, kuid siis tasub kärpida täidise suhkrukogust.

Klikka retseptil: Toorjuustu-kirsikook
Toorjuustu-kirsikook Foto: Daisy Lappard
 
Kui sul on kapis eelmisest aastast jäänud külmutatud kirsse, kasuta just need moosiks ära – külmutatud marjadest saab ka moosi tegemiseks vajalikku vedelikku. Kui teed aga värsketest marjadest, lisa pool klaasi kirsimahla. Tordipõhja küpsetades jälgi, et biskviit ära ei kõrbeks. Siin toodud aeg ja kuumus võivad olenevalt ahjust varieeruda. 
 

Klikka retseptil: Kohupiima-kirsikook rukkijahutainal 

Kohupiima-kirsikook rukkijahutainal  Foto: Jaan Heinmaa

Kakaoga maitsestatud rukki- ja täisteranisujahust krõbe ümbris koos magusa vanillikohupiima ja hapukate kirssidega pakub unustamatu maitseelamuse! Kogus 10 lõiku.

Klikka retseptil: Kirsikook II 

Kirsikook II  Foto: Katrin Press

Šokolaad ja kirsid üheskoos. Kogus 10 kuni 12 lõiku.

Klikka retseptil: "Parima maitse" kirsikook 

"Parima maitse" kirsikook  Foto: Parim Maitse

Kokasaate "Parim maitse" 30.01.2009 retsept

Klikka retseptil: Vilma kirsikook 

Vilma kirsikook 

Kuumuta ahi 200 kraadini. Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks. Sega omavahel kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Nõruta kompotikirsid või sulata ja nõruta külmutatud kirsid. Sega kirsid kohupiima hulka. Puista 2/3 taignapurust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Vala peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta 30 minutit. Jahuta enne lahtilõikamist täielikult.

Klikka retseptil: Kohupiima-kirsikook 

Kohupiima-kirsikook 

Lihtsa vaevaga valmiv hõrk kohupiimakook. Valmista samal päeval kui serveerid, siis on sel parem maitse. Kirsside asemel võid kasutada ka teisi külmunud marju.