Foto: Reuters/Scanpix
Toiduuudised
19. veebruar 2019, 11:51

Miks kokandusguru Martha Stewart seda iialgi köögis ei kasuta?

USA kokanduskuninganna Martha Stewart ei lase seda koostisainet enda kööki. Ka portaali food&Wine toimetajate arvates on tegu väga ülehaibitud tootega, millest kellelegi kasu ei tõuse. Meie Toidutares nii karmid poleks, aga eks otsustage ise!

Millest siis jutt? Mida Martha siis kannatadagi ei või?
Uskumatu, aga see on trühvliõli.
Food&Fine arvates on tegu täieliku mõttetusega, mis ei asenda õli ega sisalda eriliselt trühvleid. Trühvlilikku mekki saab nende arvates ka mujalt.
Martha ei salli trühvliõli, kuna tema sõnul "haakub see maitsepungade külge". Trühviõli on nii intensiivse maitse, et varjutab kõik muu. See on samas ka tehislik, kurab ta. Tegelikult ei sisalda trühvliõli trühvleid.
Martha pole oma murega üksi. Ka telekokk Gordon Ramsay on öelnud. et see on kokandusmaailmas üks jõhkramaid ja naeruväärsemaid aineid.
Samas nagu ikka on asi maitses. Mõnedele meeldib omlett tilgakese trühvliõliga, teistel läheb lõhnastki süda pahaks.