Toiduuudised

Tee ise kala tomatis! 

Toidutare, 16. veebruar 2019, 08:41
Foto: Tuuli Mathisen
Toidutare osales sel nädalal Õhtulehe korraldatud maitsetestil, kus prooviti järele, kas nostalgiatoit räim tomatis kõlbab kaasajal süüa. Kahetsustundega peame tunnistama, et peale paari hea üllataja oli purkides ja karpides kahtlane segu. Seega - teeme parem selle roa ise valmis! 

Eestlane on põlvest põlve punast kala söönud, ainult nõukaajal seisis laual lõhe asemel räim tomatis. Iseäranis nostalgilisi tundeid kipuvad punased silgud tekitama kunagistes tudengites ja matkasellides. Mis tundeid retroroog praegustes sööjates tekitab, selgus Õhtulehe järjekordsel testil. Maksimaalselt võis üks konserv koguda 90 punkti. Edasi loe siit!
Kala tomatis on aga uskumatult kerge ise teha. Meie valitud retseptidest artikli lõpus kaks esimest on küll mõeldud kohe söömiseks, ent neid saab väga kenasti ka steriliseeritud purkidesse asetatuna kauem jahedas hoidustada.

Tomati-kalahautis

Räim tomatis