Retseptid

Ära solva kohvi ehk miks lattet peale lõunat tellida ei tohi 

Toidutare, 11. veebruar 2019, 13:12
 Panthermedia/Scanpix
Kohv on paljude religioon, ent sellest hoolimata sageli ei tunta seda aromaatset jooki piisavalt. Ajakiri Food&Wine teeb kohvigurmaanidele Itaalia alusel toetudest puust ette ja punaseks, millal missugust kohvi tasub juua ning milline jook neist on üleüldse solvang kohvikultuuri vastu. 

Itaallasted oskavad kohvi austada. Neil on ka väga loogilised juhuseid, kuidas kosutavat kohvi läbi päeva tarbida, ilma et sellest tõuseks liialt ebamugavusi. Loe ja pane tähele!
Caffè
Sageli nimetatakse seda Itaalias ka caffè normale. Olemuselt espresso, must ja väikeses tassis. Itaallased ei tunnista topeltespressosid - kui tahad veel üht laksu kofeiini, mine soeta värske. Parim lõuna- ja õhtusöögi lõpetaja, mis kenasti üles ergutab, ent mitte liiast.
Cappuccino
Klassikaline espressopõhine kohvijook, milles on võrdselt kohvi, auruga vahustatud piima ning piimavahtu. Seda jooki tarbitakse vaid enne või hommikusöögi ajal, mitte kunagi hiljem!
Caffè Latte
Cappuccino kreemisem ja piimasem variant, kus üks osa espressot ja kaks osa auruga kuumutatud piima ning veidi piimavahtu kõige peal. Ka see jook kuulub oma tugeva piimasisalduse tõttu hommikusse!
Caffè Macchiato
Neile, ke siiski tahaks veidi piimasemat kohvi. Espresso , mille otsas on natuke piimavahtu. Seda jooki passib juua terve päev.
Caffè Americano
Itaallaste meelest kõige põlastusväärsem kohv ehk espresso, millele on kallatud juurde kuuma vett, saamaks ameerika stiilis kannu tilkunud kohvi.
Caffè Lungo
Niinimetatud pikk kohv, millele on erinevalt americanost kuuma vett ainult veidi otsa läigatatud.
Caffè Corretto
Kohv, millega sobib lõpetada tööpäeva ning juhatada sisse õhtusööki. Tõlkes tähendab see parandatud kohv ehk tavalisele espressole on otsa tilgutatud veidi head kangemat kraami: grappat, sambucat, või mõnd likööri.
Caffè Freddo
Kuuma aja mittalkohoolne leevendaja - espresso, mida raputatakse sheikeris piima ja pisukese suhkruga, kuni pinnale tekib tagasihoidlik vahukirme.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee