Hommikusöögi retseptid

Pehme keefiri-munajuust 

Pille Enden, 8. veebruar 2019, 09:42
 Jaan Heinmaa
Pehme ja maheda maitsega juust sobib nii suupisteks kui leivakatteks. Lisa ürte ja maitseaineid vastavalt oma maitse-eelistustele. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + üleöö külmkapis

Koostisosad
0.5 l Keefir
0.5 l Piim 3,5% või talupiim
3 tk Muna
3 tl Sool
0.5 tl Jahvatatud paprika
2 tk Küüslauguküüs
1 näpuotsatäis Tüümian
3 spl Hakitud till
2 spl Hakitud petersell
2 spl Hakitud roheline sibul

Valmistamine
1. Kalla keefir ja piim paksema põhjaga potti. Pane pliidile ja nirista hulka soolaga lahti klopitud munad. Kuumuta keemiseni ja keeda mõõdukal kuumusel mõni minut, kuni eraldub juustumass.
2. Võta pliidilt ja lase kaane all 7-10 minutit seista. Sega hulka hakitud ürdid, pipar ja purustatud küüslauk.
3. Vala poti sisu marliga kaetud sõelale ja lase nõrguda. Keera marli ääred juustumassile peale ja pane peale raskus. Pane mõneks tunniks või (parem) üleöö külmkappi. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee