HEAD MAIUSTAMIST! 10 mõnusat ideed rahvusvaheliseks vahvliraua päevaks
Vahvlid on alati vahvad, eriti kui pidada meeles, et need pakuvad pea lõputuid variante nii taina kui ka täidiste osas. Korralda üks tore vahvlipidu!
Täna on ka rahvusvaheline vahvliraua leiutamise päev, mille ajalugu ulatub tagasi keskaega ja Loode-Euroopasse. Algselt kasutati vahvliraudu lahtise tule kohal, masinad tulid käibele alles eelmisel sajandil.
Olgu sel valminud vanad head Belgia stiilis vahvlid või nõukaaegsete kitsaruuduliste ja oh-kui-tuliste masinate tehtud - maiustada võiks ikka! Pehmed vahvlid sobivad hästi puhkuselolijate hommikusöögilauda, krõbedad aga koos jäätisega tööleruttajaid lohutama. Või siis vastupidi - igal juhul - täna teeme vahvleid. Meil on naksakaid retsepte nii suurtele kui ka väikestele! Vaata ja veendu!
Klikka retseptil: Šokolaadivahvlid
Pehmed ja paksud šokolaadised vahvlid on tõeline maius. Lisa oma maitse järgi kas piima- või tumedat šokolaadi.
Klikka retseptil: Peedikreemiga tatravahvlid
Kaunilt roosa kreem krõbedates vahvlites jätab magusa jäätisetuutu mulje, kuid soolased vahvlid sisaldavad hoopis väheke pikantset peedikreemi. Täida vahvlid vahetult enne serveerimist.
Klikka retseptil: Kartulivahvlid salatitäidisega
Soolased kartulivahvlid on krõbedad ja saavad ruttu kõigi lemmikuteks. Pärast küpsetamist, kui vahvlid on veel kuumad, saad neist kerge vaevaga kausid vormida. Jahtunult tõmbavad vahvlid kõvaks ja siis saad neist serveerida erinevaid salateid.
Klikka retseptil: Kaneelivahvlid
Hõrgud kaneelivahvlid on parimad soojalt, siis on vahvlite pind veel krõbe. Üsna väherasvaseid vahvleid võib teha ka ilma kaneelita, sel juhul võiks neid serveerida moosiga.
Klikka retseptil: Lihtsad vahvlid
Täidiseks sobib jäätis või vahukoor.
Klikka retseptil: Ricotta-vahvlid
Ricotta’ga valmistatud vahvlid on meelepärased neile, kes ei armasta väga krõbedaid vahvleid. Vahvlid küpsevad küll muredad, kuid on tänu ricotta’le siiski õige pisut nätsked. Lastele mõnusad krõbistada – ei teki nii palju puru kui tavaliselt. Samuti sobib neist valmistada väikesi koogikesi, asetades vahvlid üksteise peale ja määrides kihtide vahele meelepärast kohupiimakreemi.
Klikka retseptil: Apelsinivahvlid
Lisa kergelt lahtiklopitud munadele mahl, apelsinikoor, mineraalvesi ja omavahel hoolikalt läbisegatud kuivained. Viimasena lisa koor ja jäta seejärel vähemalt pooleks tunniks või isegi kauemaks seisma. Pintselda vahvlimasina mõlemad küpsetuspinnad korralikult õliga ja küpseta.
Klikka retseptil: Porgandivahvlid
Mõnusaid krõbedaid vahvleid saab serveerida täidisega, milleks võib olla meelepärane salat või lihtsalt sink-juust, kuidas rohkem meeldib. Serveeri vahvleid kindlasti samal päeval, sest muidu muutuvad nad pehmeks.
Klikka retseptil: Kamavahvlid kama-kakaokreemiga
Krõbedad kamavahvlid sobivad hapuka kamakreemiga suurepäraselt. Vahvlid võid ka tuutuks keerata ja siis kreemi sisse tõsta. Kogus 12 tükki.
Klikka retseptil: Krõbedad vahvlid kookoshelvestega
Selle retsepti järgi valmistatud vahvlid tulevad krõbedad ja pisut pontsakad, sest taina valmistamisel ei ole kookoshelvestega just koonerdatud. Kuna koostisained on vaja omavahel lihtsalt kokku segada, siis sobib see töö suurepäraselt lastele.
Kommentaarid (0)