Toiduuudised
1. veebruar 2019, 10:54

15 ideed, mida teha ülejäänud munarebudega

Kui retsept eeldab suuremas koguses munavalgeid nagu näiteks erinevad beseekoogid, võib ülejäävaid munarebusid vaadata olla üsna mõru tunne. Ei tahaks ju üldse neid minema visata!

Ei maksa aga meelt heita. Kui kohe ei soovi rebust midagi muud kokkama hakata, saab neid väga edukalt külmutada. Ainus miinus on see, et külmunud munakollane ei lähe enam nii uhkelt vahtu, ent tainas ja kastmetes on need vägagi oma koha peal. Ka tuleb meeles pidada, et kuna rebus on veidi rasva, ei säili see ka sügavkülmas rohkem kui paar nädalat.
Muus osas saab munakollastest valmistada hästi erinevaid kastmeid ja majoneese. Ka osad koogid ja kreemid on suurepärane koht, kus kollaseid taaskasutada.
Kui sul on üks - kaks munakollast, valmista neist näiteks küüslaugumajoneesi. Võid libistada munakollase ka mannaputru. Või valmistada peenemat kohvi- või kakaojooki.
Kui sul on kolm-neli munakollast, siis valmista neist kastet, keedukreemi või juustukooki.
Kui sul on kuus ja enam munakollast, kokka neist pastat või näiteks suvikõrvitsarulle. Või kreempirukaid.