Foto: Jaan Heinmaa
Vähese suhkruga toidud
25. jaanuar 2019, 12:39

Brie-pirukas apelsinimoosiga

See pirukas, mille kreemjas täidis on ühtaegu nii soolakas kui ka magus, on tõeline hitihoiatus! Lihtsalt valmiv küpsetis on kindla peale minek, kui pead kiiresti midagi eriti head lauale panema. Apelsinimoosi võid asendada muu paksu moosiga ja sektori asemel kasutada ümmargust Brie-tükki. Viimasel juhul valmista ühe suurema asemel kaks väiksemat pirukat. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Brie juustu sektor
300 g Lehttainas
4 spl Paks apelsinimoos
1 tk Muna määrimiseks

Valmistamine
1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
2. Lõika terava noaga valge kiht Brie ümber ära ja lõika juustusektor põiki pooleks. Seda on mugav teha siis, kui juust on hästi külm.
3. Rulli tainas küpsetuspaberil õhukeseks ristkülikuks või kettaks, mis on vähemalt kaks korda nii suur, kui juustusektoritest tekkiv ruut. Kui kasutad tainalehti, siis rulli ühenduskohad kokku.
4. Tõsta sektoripooled ruuduna tainale. Määri apelsinimoos juustule ja tõsta tainas igast küljest ümbrikuna peale. Püüa kõik ühenduskohad märjaks tehtud sõrmedega võimalikult kinni „liimida“, et küpsedes juustu ja moosi tainaümbrikust liialt välja ei pääseks. Klopi muna lahti ja pintselda tainas üle.
5. Küpseta pirukat ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni tainas on pealt ahvatlevalt kuldpruun. Seejärel tõsta 8–10 minutiks restile jahtuma ja serveeri soojalt.