Toiduuudised

MIS ON MIS: Kreeka jogurt, skyr, kohupiimakreem ja toorjuust 

Kersti Eero, 16. veebruar 2019, 00:05
KUIDAS TEHA PURGIMAGUSTOITU: Tahad toitvamat, kasuta toorjuustu; tahad lahjemat, kasuta skyr'i.Foto: Pixabay

Nagu skyr, on ka kohupiimakreem, toorjuust ja Kreeka jogurt valmistatud pastöriseeritud piimast hapendamise teel, aga samas on toorjuustu kasutamise võimalused kordades suuremad kui skyr'i puhul, tõdeb restorani Kolm Tilli peakokk Kristian Neemela. Mis Islandi traditsioonilist hapendatud piimatoodet teistest siiski eristab?    

„Neid kõiki valmistatakse pastöriseeritud piimast, nende valmistamismeetod on hapendamine ning nad kõik on suurepärased valgu- ja kaltsiumiallikad,“ ütleb Valio Eesti ASi turundus- ja tootearendusdirektor Krista Kalbin. Samas erinevad jogurt ja kohupiim teineteisest palju. „Kuna neid valmistatakse erinevalt, on ka nende maitse, konsistents ning toiteväärtus erinevad. Skyr on Islandi tüüpi jogurt – nagu ka Kreekal on oma, erilist tüüpi jogurt – ning kuigi me nimetame neid jogurtiteks, sarnaneb nende tegemine pigem kohupiima tegemisega,“ ütleb Kalbin. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

19. jaanuar 2020, 11:00
SOOVID PEKIKÕHUST LAHTI SAADA? Söö rohkem neid viit toitu!
9. märts 2019, 09:00
RETSEPT | Tummine šokolaadi-toorjuustukook kirssidega
28. veebruar 2019, 14:20
RAUDNE ORGANISM: 90aastane mees jõi jogurti asemel ära pool liitrit värvi
28. jaanuar 2019, 10:08
AINEVAHETUS KIIREMAKS: toidud, mis sind aitavad