Klassikaline kohupiimakook saab uusi maitsenüanse martsipani ja pohladega.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
6. veebruar 2019, 09:57

BLOGI | Pohla-martsipani kohupiimakook

Klassikalisele kohupiimakoogile annab blogi Jazzinokitchen retseptis omapära martsipan ning pohlad.

Põhi:
115 g Digestive' küpsiseid
35 g terveid koorega mandleid
75 g võid
Täidis:
700 g kohupiimapastat
3 muna
150 g suhkrut
0,5 tl vaniljekaunapastat
0,5 ampulli mandliessentsi
150 g värskeid või külmutatud pohli
100 g vähemalt 60% mandlisisaldusega martsipani (nt Odense)

1. Alustuseks pane martsipan ilma ümbriseta sügavkülma, et seda pärast lihtsam riivida oleks.
2. Samal ajal sulata või. Purusta mandleid kannmikseris pulse-režiimil umbes minuti jagu. Lisa küpsised ja surista ühtlaseks puruks. Nüüd sega hulka ka sulavõi.
3. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud 24cm-se lahtikäiva vormi põhja ning pane 15-20 minutiks sügavkülma.
4. Kuumuta ahi 180 kraadini ning eelküpseta põhja umbes veerand tundi, kuni see on pealt kuiv.
5. Riivi jääkülm martsipan jämeda riiviga ning sega pohladega. Kui kasutad külmutatud pohli, ei ole vaja neid enne sulatada.
6. Eraldi kausis sega täidiseks omavahel kohupiimapasta, muna, suhkur, vanilje ja mandliessents.
7. Laota eelküpsetatud põhjale pohla-martsipani segu ning vala sellele täidis. Küpseta kooki 170 kraadi juures 60 minutit, kuni kohupiim on tahenenud, kuid võib keskelt veel veidi võdiseda. Lase koogil enne serveerimist üleöö jahedas seista, et maitsed saaksid ühtlustuda.

Pikema blogipostituse leiad siit.