Foto: tartugambrinus.blogspot.com
Toiduuudised
31. jaanuar 2019, 16:20

ÕLLEPÄEVIK: troopiline Nelancholia

Gambrinus nautis mahlakat IPAt.

Nelancholia (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,7% vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA - Hazy / New England“, hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: „IPA - New England“ ja koondhinne samuti veel puudub.

Tootjainfo: „Juicy and tropical IPA with low bitterness“

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt seekord tuhmroosal taustal. 

Erkvalge sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt, ehkki haakub veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus – hämuselt kollane, mehu meenutav.

Aroom. Juba lahtikorkimise järel täidab pool tuba troopiline puuviljasus, mango ja mandariinide segu. Lähemalt nuuskides muutub see veidi kirbemaks, vaigusemaks, tuues mängu porgandi ja murakad, aga ka kerge vine rabast.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse mõjub mahlaselt, vaiguselt, pirnikompoti ja kadakamarjade seguselt. Lõppmaitse magus-mõrkjas segu meenutab mango-porgandi-apelsini smuutit vähese ingveriga. Järelmekk libiseb nii lihtsa mahlase lobedusega keelepära taha, et asjast soti saamiseks tuleb mitu lonksu võtta ... ja kohe järgmist tahta. 

Keskmisest triba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Ehkki tiba kirbepoolne, kuid samas nii oivaliselt mahlane ja puuviljane kraam, et rüüpad teda nagu smuutit ... ohtlikult lihtsalt joodav! NEIPA tüüpi õllede kuldse kesktee esindaja – kirbuse ja mahlasuse piiri peal mängija.