Foto: Pixabay
Toiduuudised
29. jaanuar 2019, 17:17

Kuus põhjust, miks avokaado on mehele kasulik (2)

Avokaado-trend on viimastel aastatel palju populaarsust kogunud. Tervisliku eluviisi järgijatele on avokaado kui imevili, mis sisaldab kasulikke rasvu ning on maitsekas lisand paljudes retseptides. Toitaineterikas puuvili kätkeb endas rohkem kui 20 vitamiini ja mineraali, kirjutab AskMen.

„Avokaado lõputud tervislikud kasutusvõimalused teevad selle inimeste jaoks populaarseks valikuks“, kinnitab personaaltreener Jill McKay. Avokaado sobib pea igasse dieeti. Järgnevalt kuus põhjust, miks on see puuvili siiski nii kasulik.

1. Reguleerib vererõhku

Kõrge vererõhk on paljude meeste probleem. Peale selle, et avokaado on toitaineterikas supertoit, reguleerib see ka vererõhku. Avokaados sisalduvad vitamiinid ja mineraalid tasakaalustavad selle probleemi puhul näiteks kofeiini kahjulikku mõju.

2. Aitab kaasa toitainete imendumisele

Sõltuvalt inimesest, vajab organism kas rohkem või vähem abi toidu lõhustumisel. Mõned toidud, nagu avokaado, aitavad su seedesüsteemis korda luua. Päevas kaks-kolm viilu avokaadot aitab kaltsiumil ning teistel toitainetel paremini imenduda.

3. Hoiab täiskõhutunnet

Pole tähtis, millised on sinu treeningu eesmärgid, sest avokaado on selline puuvili, mis sobib igasse toitumiskavasse. Tänu kõrgele kiudainete- ja rasvasisaldusele läheb avokaado seedimiseks rohkem aega, mille tõttu püsib täiskõhutunne kauem.

4. Glükeemiline indeks on madal

Kui sul on probleeme kõrge veresuhkruga, võib lahenduseks olla avokaado. Madala süsivesikusisaldusega avokaado söömine ei mõjuta suurel määral glükoosi taset ning keha ei tooda seega liigselt insuliini. Siiski ei maksaks korraga süüa rohkem kui pool puuviljast.

5. Õlil on kõrge suitsemistemperatuur

Kui õli on liiga kuum, hakkab see eritama suitsu, millega kaotab toiteväärtust. Avokaadoõli on kasulikum kui meie köökides laialt levinud oliiviõli, sest selle suitsemistemperatuur on tunduvalt kõrgem. Suitsemispunkt on õlidel vastavalt 270 ja 160 kraadi.