Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
29. jaanuar 2019, 10:20

Viis nõksu, kuidas tööl tervislikku toitumist mitte ära unustada

Kui sul kodus õnnestubki tervisliku toitumise reeglitest kinni pidada, siis tööl võib see osutuda tõeliseks pähkliks. Mida teha?

Siin on sulle viis soovitust, mida silmas pidada.

* Söö hommikust! Tervisliku toitumise ja hea enesetunde seisukohast on see elementaarne, kirjutab Glamour. Kiudainete- ja valgurikas hommikueine annab päevaks vajaliku energialaengu ning tekitab täiskõhutunde pikemaks ajaks. Saiakesi ja muid tühje süsivesikuid süües läheb kõht kiirelt tühjaks.

* Planeeri vahepalu. Väikeste suupistete söömine einete vahel on hea kui valid tervislikke vahepalu. Mõtle enne tööleminekut läbi, mida tervislikku sa vahepalana näksida võiksid - töö juures sul tervislike vahepalade otsimiseks aega ei jää. Kui võtad need kaasa, säästad ka raha emotsiooniostude pealt.

* Söö lõunat. Lõunasöögi vahele jätmine ei ole tark mõte - su aju ja keha vajavad regulaarset energiat. Isegi siis, kui sul on väga kiire, leia paus üks supp ära süüa.

* Joo piisavalt. Janu ja nälg kipuvad ikka sassi minema. Kui tunned, et kõht on tühi, joo vett . Kui tunned ka pärast seda, et kõht on tühi, võta vahepala.

* Liigu.  Kontorilaua taga sundasendis istumine ei tee kehale head. Leia võimalusi kasvõi ümber maja jalutada. Või kui seda ei jõua, siis jaluta ühest kabinetist teise.