Toiduuudised

Karask – mugavalt valmiv leib

Pille Enden, 10. märts 2019, 14:26

7 KOMMENTAARI

p
Penskarile!/ 12. märts 2019, 19:22
Soodat lisatakse kergituseks, mitte millegi neutraliseerimiseks.
n
naine/ 12. märts 2019, 12:17
Enne rukist oligi kasutusel odraleib. Mina panen sisse köömneid, küüslauku, kibe pipart. Mett ja nisujahu ei pane. Juust teeb kõvaks. Olen pannud sisse ka kuivatatud õunu ja rosinaid.
p
Penskar/ 11. märts 2019, 17:54
Ahsoo, soodaga tehti hapupiimakaraskit, sooda neutraliseerib hapu. Muna lisati rõõsapiima karaskile.
p
Penskar/ 11. märts 2019, 17:50
Pole mküll ammu saanud aga vanasti oli asi lihtne küll - jämedam odrajahu, hapupiim, väikesed pekikuubikud (väikesed, et läbi jõuaksid küpseda) sool ja sooda. See oli soodakarask aga võis ka soodata, siis lisati klopitud muna. Õhemaid võis ka pliidil küpsetada, et nagu paksemaid üleüpanni kooke. Vanasti neid suviti pliidil tehtigi, et kessee suvel ahju küttis.
v
Vanaema/ 10. märts 2019, 20:15
Lihtne karask ilma muu jamata on kõige parem
o
Odin/ 10. märts 2019, 16:16
n
10. märts 2019, 14:47
No nii aineterohket karaskit vanasti küll ei tehtud.