Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
25. jaanuar 2019, 19:25

Neli toitu, millest kaalulangetajad peaksid õhtul näpud eemal hoidma

Kui õhtul läheb kõht tühjaks, tuleb midagi süüa. Kuid kui soovid püsida vormis või kaalu sootuks langetada, on oluline teha õigeid valikuid.

Portaal Shape toob välja neli toitu, millest kaalulangetajad peaksid õhtul näpud eemal hoidma. Ennekõike seepärast, et need muudavad uinumise keeruliseks ning väsinud inimene on varmast kõikvõimalikku kahjulikku näost sisse ajama.

1. Rasvased toidud. Rasvaseid toite süües saad neist liiga palju energiat, mida keha öösel ära ei kasuta. Lisaks kulub kehal kogu selle kraami põletamiseks rohkelt vaeva, mis tähendab, et hommikul oled sa väsinud. 

2. Suhkrurikkad toidud. Õhtul võib tekkida isu millegi magusa järgi, kuid see paneb jällegi veresuhkru kõikuma. Ebastabiilne veresuhkur on aga üks põhjuseid, miks keha rasva ladestab. Lisaks ei lase see sul ka magama jääda.

3. Valgurikkad toidud. Kuigi valgud on üldjuhul head, kui soovid vormi hoida, siis õhtul neid süüa ei tohiks - organism peab kulutama liiga palju rammu nende seedimiseks ja see ei soodusta väljapuhkamist.

4. Vürtsikad toidud üldjuhul on kaalulangetajate sõbrad. Kui sa sööd neid aga õhtul, võivad need kõhtu ärritada ja nii on uinuda raske.