600-ruutmeetrise kogupinnaga pood ja kohvik on justkui tavaline supermarket, pakkudes kõike, mida toidulaual ja koduses majapidamises võib vaja minna, on kirjas meediale saadetud teates. “Ainult selle vahega, et kogu meie kaup on mahepõllumajandusest või vastutustundlikult toodetud,” kõneles Mahemarketi üks eestvedaja Tiiu Saks, kes on mahekaubandusega tegelenud üle 15 aasta.
Kui seni on Eesti mahekaubanduse üks suurimaid kitsaskohti olnud väike maheliha valik, siis uues kohas lahendas Mahemarket selle mure oma lihakarni avamisega. “Maheliha on Eestis defitsiit ja tänu sellele, et meil on võimalik kohapeal liha töödelda, saame me pakkuda ka sedavõrd suurt lihavalikut,” rääkis Tiiu Saks. Valikus on kõike, alates kodumaisest veise- ja lambalihast ning lõpetades sealiha ja sellest valmistatud sinkidega. “Kuna me ostame liha sisse rümpadena ja tükeldame seda kohapeal, saab meilt ka sellist liha, mida mujalt enamasti ei saa,” kõneles Tiiu Saks.
Kogu Mahemarketis müüdav liha on Eesti mahekasvatajate toodang. Ka ülejäänud kaubavaliku osas eelistab pood võimalikult palju kodumaist. “Kuna aga Eestis kõike ei toodeta ega jagu, siis ikka tuleb osa kaupa, näiteks hooajalisi puu- ja juurvilju, looduskosmeetikat, tarbekaupa tellida ka väljast poolt,” lisas Tiiu Saks.
Lisaks kauplusele avas Mahemarket hiljuti uues T1 Mall of Tallinn ostukeskuses üksnes mahetoitu pakkuva bufee-kohviku, mis on esimene sarnane mahetoitu pakkuv söögikoht Eestis. “
Kommentaarid (0)