Lõunasöögi retseptid

Köögiviljasalat seakeelega 

Pille Enden , 14. jaanuar 2019, 13:10
 Jaan Heinmaa
Kerge ja tervislik salat, mis sobib nii argiroaks kui ka peolauale. Salatisse võib panna ka poelettidelt saadaolevat suitsutatud seakeelt või keedetud veisekeelt. Seakeele keetmine võtab u tunnike aega ja peaks enne salatisse panemist ka ära jahtuma. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund külmkapis

Koostisosad
3 tk Keskmine keedupeet
2 tk Keedetud porgand
3 tk Marineeritud kurk
2 tk Keedetud seakeel
200 g Konservherned
4 spl Hakitud roheline sibul
2 spl Hakitud petersell
2 tl Väikesed kapparid
SINEPIKASTE
1.5 spl Dijoni sinep
1.5 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tk Küüslauguküüs
1 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika peedid, porgandid, kurgid ja keeled kuubikuteks või ribadeks. Lisa herned, roheline sibul ja petersell. Sega läbi.
2. Sega kastmeks sinep ja sidrunimahl, lisa purustatud küüslauguküüs.  Nirista vähehaaval peene nirena hulka oliiviõli, samal ajal hoogsalt kloppides. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Vala kaste salatile ja sega läbi. Lase 1 tund külmkapis seista. Serveerimisel puista peale kapparid ja hakitud petersell. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee