Foto: Panthermedia/Scanpix
Toiduuudised
11. jaanuar 2019, 10:27

Viis viga, mida munapraadimisel vältida

Munapraadimine on asi, mida ka kõige algajam kodukokk oskab teha, ent mis siiski liiga sageli ikkagi päris õieti välja ei tule.

Toiduportaal Food&Wine kogus viis kõige tüüpilisemat viga, mida kodukokad munapraadimisel teevad.
Liiga kõrge kuumus
Munad küpsevad kiiresti ning sama ruttu muutuvad ka liiga kuivaks. Kui sa just ei taha kõrbenud rooga, vali pliidil keskmine või isegi veidi madalam kuumus. See töötab nii munapudru, omleti kui ka härjasilmade korral.
Vale pann
Munahüüve ja härjasilmad eeldavad, et pann on kaetud kvaliteetse nakkumatu pinnasega. Iga vähemgi täke või eelmisest toidust jäänud konarlus põhjustab koheselt põhjakõrbemise. Hea, kui munaroal oleks üldse oma pann, mida teiste roogade jaoks ei kasutata.
Ülesoolamine
Mune on väga lihtne üle soolata ja siis on need söömiskõlbmatud. Lisa soola ettevaatlikult. Vähem on alati parem, sest soola saab igal hetkel juurde panna.
Munade vastu pannikülge lahtilöömine
See paljudel väga käe sees liigutus võib aga kaasa tuua väga ootamatust kohast avanenud muna ning määrdunud panniküljed, rääkimata kooretükkidest toidu sees. Profid soovitavad munad kopsata siledal pinnal lahti, nii olevat avaus ühtlasem ning munatükke tekkivat vähem.
Munaroog lastakse külmaks
Mune tuleb süüa otse pärast valmimist! Siis on nad kõige maitsvamad ja paremad.