Foto: PA/Scanpix
Toiduuudised
8. jaanuar 2019, 10:03

Hommikuti söö kaks korda nagu kuninganna Elizabeth!

Suurbritannia kõmupress on avastanud, et nende armastatud monarh Elizabeth II omab üht esmapilgul üsna kummalist kommet! Nimelt einestab ta hommikul suisa kaks korda!

See lugu on pühendatud kõigile neile, keda vanemad sundisid hommikul vara esmalt hommikusöögilaua äärde ja siis lasteaeda, kus tuli uuesti lauda istuda. Tuleb välja, et selles polegi midagi veidrat, vaid hoopis kosutavat!
Kuninganna Elizabethil umbes sama komme – kohe pärast ärkamist naudib ta linnupetteks kannukese musta Earl Gray teed koos küpsisega. Mõned tunnid hiljem aga istub korralikult abikaasaga prints Philipiga hommikusöögilauda, kus talle enamasti serveeritakse Tupperware´i karbi sees hoitud vähemagusaid helbeid, kirjutab Business Insider. Miks Tupperware? Sest tema majesteet usub, et nii püsivad helbed kauem värsked.
Mõnikord eelistab Elizabeth röstsaia ühe kindla tootja (Wilkin&Sons) marmelaadiga, teinekord munaputru suitsulõhe ja trühvlitega. Munad peavad kindlasti olema pruunid, sest kuninganna meelest on neil parem maitse.
Kuninganna lähikondlased teavad, et tema majesteet pole eriline gurmaan. Erinevalt oma abikaasast sööb ta selleks, et elada. Prints Philip võib aga terve päev tegeleda toiduga, vestelda kokkadega tehnikate ja toorainete üle. Kuninganna tegeleb menüüdega peaaegu möödaminnes – lihtsalt tõmbab mittemeeldiva vaja ning tähistab sobiva linnukesega.
Kui Elizabeth sööb üksi, on tema eined väga lihtsad. Ta üritab vältida tärkliserikkaid roogi. Ka süsivesikud pole tema erilised lemmikud, välja arvatud šokolaad. Talle meeldib võrdselt nii tavaline supermarketišokolaad kui ka käsitöö-gurmeemaius.  Igal õhtul armastab ta nautida klaasikese šampanjat.