Foto: Panthermedia/Scanpix
Toiduuudised
4. jaanuar 2019, 09:59

Väike trikk, kuidas viskiga kohv maitsvamaks muuta

Talv lehvitab oma jäiseid tiibu ning külmatunne on visa kaduma. Kuigi alkohol ei soojenda pikemas plaanis, annab puhkepäeva lõpetuseks tilk viskiga kohvi mõnusa soojatunde (ära vaid siis rooli taha istu!). On aga üks väike nipp, kuidas viskikohv veelgi maitsvamaks muuta!

Se lugu on mõeldud inimestele, kes ei armasta magusaid kohvijooke, vahendab toiduportaal Extra Crispy.  Ent kui soovid kohvi juua tilgikese viskiga, aitab väike kogus suhkrut maitsetel paremini esile kerkida.

Ning sul ei tule tassi laduda kuhjade kaupa suhkrut - piisab näiteks, kui paned ühe teelusikatäie meeldivat vahtralehesiirupit. Veelgi toredama efekti saad, kui lisad veidi vahukoort – aga se on juba algeline versioon Iiri kohvist, kas pole?

Ameerika toiduportaali kirjutaja õhkab, et viski võb ka asendada toreda sortsu magusamapoolse tsitrusenoodilise ürdilikööriga nagu Averna. Me ei tea, kas nad on seal midagi kuulnud Vanast Tallinnast, ent kirjelduse järgi on see just paras, millega selle Itaalia likööri asemel oma kohvi veidi teravdada.

Ja me rõhutame – peale sellist tassikst palun ärge minge rooli! Parem jalutage, sest seest on juba mõnus soe ja õues tegelikult imeilus talveilm.