Toiduuudised
3. jaanuar 2019, 10:36

Uku Suviste kutsub üles uuel aastal Taimset Teisipäeva tähistama

“Hooli Sinagi oma tervisest ja eelista taimset!” sõnab Uku Suviste üleskutse Taimse Teisipäeva kampaaniavideos, mis on osa värskest uusaastakampaaniast #minutaimneteisipäev. Uusaastalubadusele tähistada Taimset Teisipäeva ja teha heategu oma tervisele kutsuvad Taimse Teisipäeva eestvedajad koos Uku Suvistega alla kirjutama kampaania
kodulehel.

Eesti oma versioon üle maailma populaarsest Meatless Monday ehk lihavaba esmaspäev kampaaniast on mõeldud kõigile, kes hoolivad oma tervisest ja headest maitsetest. Uus aktsioon #minutaimneteisipäev annab igaühele võimaluse liituda, võttes vastu väljakutse uuel aastal Taimset Teisipäeva pidada.

Taimse Teisipäeva kampaaniajuhi Margot Arula sõnul on kampaania sihtrühm väga lai. “Levinud eksiarvamus on, et taimne toit on mõeldud ainult taimetoitlastele. Aina rohkem on aga ka neid, kes soovivad lihtsalt vähendada liha kogust oma menüüs. See on väga tervislik valik, mis igaühele jõukohane,” kommenteeris Arula. “Lihast ei pea täielikult loobuma - osa sellest saab aga kergesti asendada uute ja põnevate taimsete maitsetega.”

Üleskutse on lühikese ajaga sotsiaalmeedias kulutulena levinud - videopostitus on jõudnud juba ligi 70 000 inimeseni.