Foto: Jaan Heinmaa
2. jaanuar 2023, 15:18
Artikkel ilmus esmakordselt 02.01.2019
HEAD TUULETASKUPÄEVA! Õhulise maiuse teekond Caterina de' Medici köögist nüüdisaegsele lauale
Maailmas tähistatakse 2. jaanuaril muuhulgas ka päeva, mis on pühendatud keedutainast valmistatud erinevate täidisega koogikestele. Olgu nende nimeks profitroolid, tuuletaskud või puff pastry – tulemus on ikka sama – midagi maitsvat ja vähemalt esiampsul kerget. Ent kas teadsid, et selle maiuse juured ulatuvad Caterina de' Medici õukonda?
Caterina de' Medici küpsetistekokk Pantarelli (teistel andmetel Pantanelli) lõi aastal 1540 kuninganna abikaasa jaoks erilist koogitaina, mille nimetas pâte à Pantanelli. Eriliseks tegi asja taina valmistusmeetod, ehk see segati kokku tule kohal. Sündinud oli meile tuttava keedutaina eelkäija.
Edasi lugemiseks:
Osta üks artikkel
Ühe artikli lugemisõigus
3.99
Tellimus olemas? Logi sisse
Kommentaarid (0)