Foto: Panthermedia/Scanpix
Toiduuudised
26. detsember 2018, 19:00

Kõige mõttetumad road restoranides, millega võidakse sind petta

Kuigi söögikunst on üks toitvamatest ja kaunimatest, satub see vahel nagu ka teised eluvaldkonnad hõlptulu otsijate ohvriks.

Netikeskkond Redditi kasutajad jagasid üle kogu maailma oma lugusid ajast, mil nad ise töötasid kokkadena. Need pole kuigi uhksed lood, kuigi kohati naljakad. Nad pajatasid nimelt, kuidas vahetevahel kliente ninapidi veetakse.
Üks klassikalisemaid oli see, kus restoran müüb edasi odavast supermarketist ostetud toodet, lisades sellele veidi kaunistusi ja kastmeid ning kolmekordse hinna.
Nii näiteks meenutas üks endine kokk, kuidas mõnedes peenetes kohvikutes serveeritakse poppe juustukooke – ostetakse odavaim kohupiimaküpsetis ja torgatakse sisse mõni šokolaadiküpsis ja valatakse üle vaarikakastmega.
Teine endine köögitööline meenutas, kuidas nende majavein oli kõige odavam pakivein, mida selles linnakeses müüdi.
Menukas makirull nimega vulkaan oli ühes Ameerika sushirestos vana hea Philadelphia maki, mis oli vajutati kolmnurkseks ja kaeti vürtsika majoneesiga.
Ühe teise sushiresto endine tööline lausus, et ta ei telli kunagi avokaado-või kurgimakit, kuna nende tooraine on väga odav ning seetõttu on restorani juurdehindlus enamasti kõige kõrgem.
Samal põhjusel lausus üks teine endine kokk, et ta ei telli iial nuudleid, sest nende põhitooraine on väga odav, mistõttu on krehvtisem hind alati signaal kellegi ahnusest. Samal põhjusel tasub eemale hoida mereannipastast, milles on arvatavasti kasutatud odavat külmutatud molluskitekokteili.
Ka õpetasid need endised kokad olema ettevaatalikud reklaamidega nagu isetehtud küpsetised või kodutehtud kastmed. Ühel juhul oli küpsetis jah ise ahju pandud, kuigi saabus kööki külmutatud kujul. Ning uhke salsa (kaste)? Tavaline ketšup meeletu koguse tšillipulbriga.
Ühe endise grillirestorani kokk lausus, kuidas nad põletasid nurga taga pisikesel grillil alati veidi puid, et maja ümber heljuks õrn suitsuhõng. Tegelikkuses nad oma liha ise ei grillinud, vaid sulatasid valmistehtut sügavkülmast.