Nädala kook

Kihiline piparkoogi-kohupiimamaius 

Pille Enden, 10. detsember 2018, 13:40
 Jaan Heinmaa
Väga lihtne viis mõnusa kreemise magustoidu valmistamiseks! Siin roas saab ära kasutada jõuluajast seisma jäänud piparkoogid. Magustoidu võib valmistada ka väikestesse kaussidesse või pokaalidesse, et nii igale sööjale eraldi valmis portsjonina serveerida.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min
20 minutit + 2 tundi külmkapis

Koostisosad
500 g Piparkoogid
250 g Valge šokolaad
600 g Kohupiimapasta
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Vanillsuhkur
4 dl Hapukas moos (pohla või jõhvika)
KAUNISTUSEKS
Piprkoogid
Jõhvikad ja pohlad

Valmistamine
1. Purusta piparkoogid. Sulata valge šokolaad vesivannil ja sega toasooja kohupiimapastaga. Vahusta koor vanillisuhkruga ning sega samuti kohupiima hulka.
2. Pane laia põhjaga  kausi põhja kiht piparkoogipuru, sellele kiht moosi ja siis kiht kohupiimakreemi. Jätka kihtide ladumist, kuni aineid jätkub. Pealmiseks kihiks jäägu kreem. Pane kaheks tunniks külmkappi. Vahetult enne serveerimist kaunista piparkookide ja marjadega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee