Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
10. detsember 2018, 13:05

Hurmaa-halloumi

Värvid tõstavad talvisel ajal tuju! Kerge puuviljane salat on kiire võimalus nälja peletamiseks, aga sobib suurepäraselt peolauale eelroaks või ka pearoa lisandiks. Viimasel puhul võib salati ka ilma juustuta valmistada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Suur hurmaa
2 tk Keskmine õun
0.5 tk Granaatõun
200 g Halloumi juust (või grilljuust)
100 g Salatilehed
KASTE
0.5 dl Punase veini äädikas
1 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega kastmeks äädikas ja õli, maitsesta soola ja pipraga.  
2. Koori hurmaa ja lõika sektoriteks. Poolita õunad, eemalda südamikud ja lõika sektoriteks. Sega kausis hurma- ja õunasektorid ning granaatõunaseemned kastmega.
3. Lõika juust viiludeks ja prae kuival pannil pruuniks. Pane salatilehed vaagnale, tõsta peale puuviljad ja lao juustuviilud.