Toiduuudised

10 JÕULUKOOKI JA TORTI: pane pidusöögile imeilus ja maitsev punkt! 

Toidutare, 23. detsember 2019 13:51
Jõulutort sefiiri ja jõhvikakreemiga Foto: Eva Pärtel
Jõululauale paneb punkti magustoit. Need imeilusad jõulutordid ja -koogid on auga iga pidusöögi uhkus ja kroon. 

Klikka retseptil: Jõulutort sefiiri ja jõhvikakreemiga 

Jõulutort sefiiri ja jõhvikakreemiga Foto: Eva Pärtel

See koogike nõuab veidi näpuosavust, ent tulemus jääb tõeliselt vau!

Klikka retseptil: Jõulurull pohladega 

Jõulurull pohladega Foto: Mari-Liis Ilover

Jõuluhõnguline rullbiskviit saab särtsu ja värvi pohladest.

Klikka retseptil: Jõulukook kuivatatud puuviljade ja mandlitega 

Jõulukook kuivatatud puuviljade ja mandlitega Foto: Jaan Heinmaa

Rikkalik ja mahlane, nagu üks jõulukook olema peab. Kattes koogi suhkrumassiga, saab sellest pilkupüüdva lauaehte, aga ka ilma katteta mekib jõulukook hea ja säilib kaua maitsvana.

Klikka retseptil: Jõuluhalg ehk Buche de noel 

Jõuluhalg ehk Buche de noel Foto: Jaan Heinmaa

Prantsusmaalt pärit klassika maitseb luksuslikult. Gluteenivaba rull sobib ka neile, kes selle ainega hädas. Rulli valmistamine ei nõua küll teab kui palju aega, kuid sellegi võib eelmisel päeval valmis teha.

Klikka retseptil: Jõulune trühvlitort 

Jõulune trühvlitort Foto: Artur Sadovski

Lopsakas šokolaadikook, mida saab kavalalt vürtsiseks võluda.

Klikka retseptil: Puuviljane jõulukook iirisekastmega 

Puuviljane jõulukook iirisekastmega Foto: Mari-Liis Ilover

See jõulukook on inspireeritud Saksa ja Austria kandis populaarsest Kugelhopf’ist. Tavalisest keeksist teeb selle erinevaks või- ja munarohke pärmitainas. Lisasime koogile ka mandlimaitselist nüanssi Amarettoga. Ja see iirisekaste, oi kui hea! Kastet tuleb veidi rohkem, kui koogile kulub, aga uskuge, see limpsitakse kausist välgukiirusel ära. Kes siiski kastmest loobub, võiks tainasse 100 g asemel lisada 150 g suhkrut. kogus 12 kuni 15 lõiku.

Klikka retseptil: Itaalia jõulusai panettone 

Itaalia jõulusai panettone Foto: Jaan Heinmaa

Proovi seda traditsioonilist Itaalia küpsetist!

Klikka retseptil: Jõulumaitseline pohlakeeks 

Jõulumaitseline pohlakeeks Foto: Jaan Heinmaa

Keeks, mis maitseb nagu mahlane piparkook. Pohlad hoiavad keeksi muredana veel mitu päeva, ainult säilita küpsetist õhukindlalt suletavas karbis. Külmutatud pohlade korral lisa need tainasse külmunult.

Klikka retseptil: Talvine jõulukook 

Talvine jõulukook Foto: Kristel Vokk

Kook, mis sobib suurepäraselt jõululauale magusaks ning pärast jõule saab selles koogis suurepäraselt ära kasutada järelejäänud piparkooke.

Klikka retseptil: Käbitort 

Käbitort Foto: Jaan Heinmaa

Kui sulle meeldib nikerdada, valmista peolauale käbikujuline tort. Õhulise, mahlase ja ülimaitsva sisu ning martsipanikattega tort meeldib nii suurtele kui ka väikestele. Soomes on see iga jõululaua ehe.