Toiduuudised
7. detsember 2018, 09:35

Pädaste mõis 100 maailma parima hotelli seas!

Reisiväljaanne Fodor’s Travel hindas saja parima hotelli hulka maailmas Muhu saarel tegutsevat Pädaste mõisa, kes oli pingereas ainuke Baltikumis ning üks viieteistkümnest hotellist Euroopas.

Väljaande sõnul meenutab lambanahast vaipade, suurte akende ja kaminatega sisustatud Pädaste mõis kunagise Eesti aadliku maakodu, kust avanevad maalilised vaated Läänemere lahtedele, rannikule ja rannaniitudele.
Kiidusõnu pälvisid muuhulgas ka Põhjala saarte köögist inspireeritud Pädaste Alexandri restoran, mõisaaias kasvanud juur- ja köögiviljadest valmistatud hõrgutised ning kohapeal küpsetatud värske leib, on kirjas meediale saadetud teates.
„Pädaste mõisal keset Muhumaa metsi ja merd on see mingi müstiline võlu, mis lummab ning kutsub üha uuesti tagasi. Eestis tegutseva hotellina on meil suur au olla tunnustatud selliste tegijate kõrval nagu Adlon hotell Berliinis, Le Meurice Pariisis ja Rooms Kazberg Gruusias,“ sõnas Pädaste mõisa üks omanikke Martin Breuer.
Fodor’si pingerea koostamisel võeti arvesse ka majutusasutuste hinnaklass, et tuua esile just sellised hotellid, mis pakuvad erakordseid kogemusi taskukohase hinna juures. „Need 100 hotelli kuuluvad kahtlemata maailma parimate hulka, pakkudes täiesti unikaalseid ja ebamaiseid reisikogemusi, igaüks neist omamoodi meeldejääv,“ seisis Fodor’s väljaande kodulehel.
Pädaste mõis on luksuslik viietärnihotell ja spaa Muhu saarel. Pädaste on asjatundjate poolt lisatud maailma luksuslikumate väikehotellide ketti Small Luxury Hotels of the World.
Pädaste Mõisa Alexander restoran auhinnati 2012. aastal kolmandat aastat järjest Eesti parimaks restoraniks. Ametliku talvehooaja lõppedes novembri keskel kolib Pädaste mõisa restoran Alexander Tallinnasse, tervitades külalisi Alexandri peakokalauas Toompeal.