Foto: Manona Paris
Toiduuudised
6. detsember 2018, 06:07

Kahe rebuga muna! Ja nii 20 korda järjest

Kui mujal maailmas võrreldakse kahe rebuga muna saamist lotovõiduga, kuna selle tõenäosus olevat üks tuhandele, siis peaks meie siin Toidutares olema miljonärid. Nimelt õnnestus meil juba teist kümnest munapakki järjest saada vaid kaksikmunad!

Kahe rebuga munade taga on palju linnalegende. Tegelikkuses nende ühte pakki sattumine üsna loogiline - kuna need munad on teistest suuremad ja mune müüakse mõõtude järgi. Nii on üsna tõenäoline, et ekstrasuurte või hiidmunade karbis on kaksikuid.
Tuleb siiski tunnistada, et teist kümnest pakki järjest vaid topeltrebuga mune saada on veidi... Kummaline. Kui sama asi juhtus Suurbritannias, nimetas kohalik tabloid The Daily Mail seda miljonivõiduga sarnaseks  asjaks, kuna topeltrebuga muna leidmine olla suhtarvuga üks tuhandele.
Linnalegendi kohaselt munevad topeltmune linnud, keda on söödetud imelike ebaloomulik asjadega. Inimesed, kes ise kanu on kasvatanud, lükkavad selle ümber. Daily Mail kirjutas, et topletrebuga munevad kas väga noored kanad, kel veel ainevahetus välja kujunemata, või oma munemisaja lõpus olevad vanemad kanad.
Meie ostsime oma topeltmunad Balti jaama turult. Müüja sõnul on tegu vabapidamisel olevate kanade munadega, tootjaks väiketalunik. Hinnalt olid need kõige kallimad, üks munakarp maksis 2.20.
Hea lugeja, kas ka sulle on sattunud viimasel ajal munakaksikuid?