Foto: Panthermedia/Scanpix
Toiduuudised
19. november 2018, 10:38

MEESTEPÄEVAKS | 10 head maitset, millega oma elu tugevamaid pooli rõõmustada

Me teame - on omajagu tobe jagada päevi meeste- ja naistepäevadeks, ent ettekäändeks midagi toredamat lauale asetada kõlbavad need sellegipoolest. Eks igaüks tea ise, milline on tema meespere lemmiktoit - ja kui ei tea, pakume siit mõned niinimetatud mehisemad toidud välja. 

Kuigi Eestis peeti vanasti meestepäevaks Nõukogude armee aastapäeva 23. veebruaril, siis mujal maailmas on alates 60ndatest meestepäevana tuntud hoopis 19. november.

Päeva eesmärgiks on tunnustada mehi ning nende panust nii oma perekonda kui ka ühiskonda. Samuti on oluline teadvustada meeste probleeme ning väljakutseid, nagu vaimne tervis, füüsiline jõudlus ning ühiskondlikud ebarealistlikud ootused.


Üks aga on kindel - ükski hea mees ei ütle ära mõnusast suutäiest. Head meestepäeva! Tähistame koos - maitsevalt, tervislikult ja mõnusalt!

Klikka retseptil: Küüslauguga kamajook meestele 

Küüslauguga kamajook meestele  Foto: Jaan Heinmaa
 
Meeste salat ehk seene-köögiviljahoidis  Foto: PantherMedia/Scanpix
Kõik retseptis antud aedviljad hakkida laiemateks ribadeks. Panna suurde potti õli, lasta see kuumaks, lisada aedviljad ja kuumutada tasasel tulel. Lisada suhkur, pipar. Veel kuumutada, siis lisada sool ja kõige lõpus äädikas. Panna segu steriliseeritud purkidesse ja kaanetada. Sobib salatiks ja supipõhjaks.
 
Hiinapärane sealiha magushapus kastmes