Küpsetised

Karamelline toorjuustu-küpsisekook 

Pille Enden, 15. november 2018, 07:54
Foto: Jaan Heinmaa
Küpsisekoogile annavad maitset apelsinimarmelaad ja keedetud kondenspiim. Kasutades nii tumedaid kui heledaid küpsiseid, tuleb kook vahvalt  triibuline.

Koostisosad
1 pk Heledad vormiküpsised (180g)
1 pk Šokolaadimaitselised vormiküpsised (180g)
300 g Maitsestamata toorjuust
100 g Keedetud kondenspiim
2 dl Tee või apelsinimahl
100 g Apelsinimarmelaad
Kaunistuseks marmelaad

Valmistamine
8 tk
1. Hõõru keedetud kondenspiim toorjuustu hulka. Valmista mõõduka kangusega tee (kui kasutad seda immutamiseks).
2. Kasta küpsis korraks tee või apelsinimahla sisse, pane taldrikule või vaagnale. Määri peale kiht toorjuustu ja pane järgmine immutatud küpsis. Nüüd määri peale apelsinimarmelaadi. Lao nii torniks 12 küpsist, pannes vaheldumisi tumedaid ja heledaid küpsiseid ja määrides vahele toojuustu või apelsinimarmelaadi. Kui tornis on kaksteist küpsist, keera torn kummuli.
3. Tee nii veel 2 torni, keera kummuli ja suru üksteisega tihedalt kokku. Määri peale ja külgedele kreemi, raputa peale küpsisepuru. Pane kook vähemalt 4 tunniks, aga parem kui üleöö, külmkappi maitsestuma. Kaunista marmelaadi või muu meelepärasega.