Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
14. november 2018, 10:46

Pärlkuskussi salat röstitud tomati ja kikerhernestega

Toitev külm salat on hea lõuna- või õhtusöögiks, aga ka hea tööle kaasa võtta. Salati võid teha ka nii, et jätad pool tomatitest röstimata ja lisad need salatisse värskena.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund 20-30 minutit ahjus

Koostisosad
250 g Kirsstomatid
2 spl Oliiviõli
2 dl Pärlkuskuss
1 purk Konserveeritud kikerherned (400g)
0.25 tl Suitsupaprika või jahvatatud paprika
1 tk Küüslauguküüs
6 tk Tüümianioks
1 peotäis Basiilikulehed
0.5 tk Pikk kurk
200 g Feta juust
Sool
Purustatud must pipar
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine
1. Purustatud musta pipart
2. Kuumuta ahi 150 kraadini. Lõika kirsstomatid pooleks, nirista peale oliiviõli ja raputa soola-pipart. Pane lõikepool üleval ahjuplaadile ja rösti 60-70 minutit, kuni tomatid on pealt veidi pruunistunud. Võta ahjust.
3. Keeda kuskuss pehmeks vastavalt pakendil olevale õpetusele.
4. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pane plaadile kikerherned, nirista peale oliiviõli ja soola-pipart. Rösti 15-20 minutit. Võta ahjust ja sega suitsupaprikaga.
5. Sega kausis 3 sl oliivõli, sidrunimahl, purustatud küüslauk, tüümian ning maitse järgi soola ja pipart. Lisa jahtunud kuskuss, sega läbi ja lisa röstitud tomatid, kikerherned, basiilik, õhukesteks viiludeks lõigatud kurk ja murendatud feta.
6. Raputa hakitud peale tüümiani- ja basiilikulehti ning nirista oliiviõli. Maitsesta, kui vaja, veel soola ja pipraga.