Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
14. november 2018, 08:06

Pilaff kanapugudega

Rammusa lambaliha asemel kanapugudega valmistatud on pilaff on hulga kalorivaesem, aga maitseb sama hästi. Kanapugud hauduvad nii pehmeks, et enamusel sööjatel on raske ära aimata, mis lihaga tegu.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 40 minutit + 30-60 minutit riisi leotamiseks

Koostisosad
500 g Sõmer riis
600 g Kanapugud
500 g Porgandid
2 tk Sibul
1 dl Õli
0.5 spl Köömned
2 spl Tomatipasta
1 tk Küüslaugupea
1 tk Tšillikaun
Sool

Valmistamine
1. Pese riis, kalla peale nii palju külma vett, et riis on kaetud ja lase 30-60 minutit seista. Puhasta pugud ja tükelda väikesteks tükkideks. Lõika kooritud porgandid väikesteks kuubikuteks. Koori sibulad ja lõika poolratasteks.
2.Kuumuta õli poti põhjas, pruunista pugud, lisa sibulad ja porgandikuubikud ja pruunist ka need. Lisa köömned ja tomatipasta ning kuumuta läbi. Kalla potti nii palju kuuma vett, et ained on kaetud ja hauta kuni pugud on pehmed, ca 25  minutit.
3. Nõruta riis, pane potti, kuid ära sega. Koori küüslaugu pealt välimised koored ja lõike pealt ära viil. Torka riisi sisse küüslaugupea ja terve tšillikaun. Lisa nii palju kuuma vett, et see ulatub 2 cm üle riisikihi.
4. Aja keema, lisa sool, alanda kuumus madalamaks ja hauta kuni vesi on imendunud ja riis poolpehme. Siis alanda kuumus minimaalseks, kata pott kaanega ja hauta veel 20 minutit. Võta küüslauk ja tšilli välja. Sega roog läbi, kui vaja maitsesta veel soola ja pipraga. Serveeri tomati-sibula salatiga.