Foto: Jaan Heinmaa
Õhtusöögi retseptid
14. november 2018, 07:50

Juustu-, sibula- ja lehtkapsatäidisega küpsetatud kõrvits

Kõrvitsaid on praegusel ajal valida igasuguse kuju ja värviga. Seda rooga võib valmistada nii pudel-, muskaat- kui väiksema hariliku kõrvitsaga. Toekama roa saamiseks võib täidisesse lisada pannil pruunistatud hakkliha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 30-40 minutit ahjus

Koostisosad
1.5 kg Kõrvits
2 spl Või
2 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Nisujahu
3 dl Piim
100 g Lehtkapsas
100 g Riivjuust kõvast juustust
4 spl Röstsibul
Sool
Purustatud must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Lõika kõrvits pooleks ja kaabi lusikaga seemned välja. Pane ahju lõikepool üleval ning küpseta kuni viljaliha on pehme, 15-20 minutit. Võta ahjust ja alanda ahju temperatuur 200 kraadile.
2. Sulata või pannil. Lisa kooritud ja viiludeks lõigatud sibulad ning hauta pehmeks ja helepruuniks. Lisa purustatud küüslauk ja kuumuta veel 1 minut. Sega hulka jahu ja kuumuta läbi. Lisa piim samal ajal vispeldades, et kaste saaks ühtlane. Hauta paar minutit kuni kaste hakkab paksenema.
3. Pane väiksemateks tükkideks rebitud lehtkapsas sõelale ja vala üle kuuma veega. Raputa hästi kuivaks ja sega kastmesse. Sega hulka 75 g riivjuustu. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Kaabi  kõrvitsapoolikutest viljaliha välja, suru kahvliga peeneks ja sega kastmega. Pane kõrvitsakoorikud ahjuplaadile küpsetuspaberile ja täida kastmega. Raputa peale ülejäänud riivjuust ja röstsibulat. Küpseta 15-20 minutit kuni juust on sulanud.