Kollaaž
Foto: 10x Jaan Heinmaa, Britt Paju, Daisy Lappard, Krõõt TarkmeelHEAD RAHVUSVAHELIST KÕRVITSAPÄEVA! Valmista pajaroogi, kotlette, suppi ja kasvõi brüleekreemi!
Klikka retseptil: Kõrvitsaseemne-meekaramell
Sega kokku kõrvitsaseemned ja mesi ning kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta mesiseid seemneid 180kraadises ahjus 10 minutit, kuni mesi on natuke tumenenud. Lõika jahtunud maiusest terava noaga kolmnurksed viilud. Kaunista nendega torti või magustoite!
Klikka retseptil: Hirsi-kõrvitsapilaff
Selles roas on peaosas hirss, mis jääb poes tihti tuntumate riiulikaaslaste varju. Ometi on tegu rohkelt toitaineid sisaldava kena kollase teraviljaga, mille kasutusvaldkond on lai. Pilaff maitseb hästi omaette toidukorrana, lisandina ja ka paprika täidisena.
Klikka retseptil: Kõrvitsa-läätsekotletid
Keeda punased läätsed ja lase jahtuda. Riivi kõrvits jämedama riiviga. Sega omavahel kokku läätsed, riivitud kõrvits, maitseained ja jahu. Seejärel lase segul u 15 minutit külmkapis taheneda. Vormi tainast meelepärased pätsikesed ja prae pannil mõlemalt poolt 3–4 minutit. Eriti mõnusad tulevad võis praetud kotletid. Veganversiooni puhul kasuta kookosõli. Ongi kõik!
Klikka retseptil: Kammkarbid verivorsti ja kõrvitsaga
Pisut teitsmoodi, väikese vimkaga suupiste.
Klikka retseptil: Kõrvitsa-tajine
Põhja-Aafrikast pärit hautis – tajine – on nime saanud spetsiaalse savinõu järgi, milles seda valmistatakse. Kui sellist nõu käepärast pole, valmista roog pannil. Vürtse on selles roas Aafrikale kohaselt piisavalt.
Klikka retseptil: Kõrvitsahummus
Idamaist päritolu määre saial, kreekeril või näkileival moodustab maitsva näksimise.
Klikka retseptil: Aasiapärane kõrvitsasupp
Tšilli, laim, kookoskoor ja maitseks soolased kastmed - need annavad leebele kõrvitsale juurde tõelist maitsejumet.
Klikka retseptil: Kõrvitsa-viskipuding
Kui sööjate hulgas on ka lapsi, siis võid viski asendada vanilliga maitsestatud apelsinimahlaga. Kui kaloreid ei karda, siis kasuta kohvikoore asemel vahukoort, tulemus on kreemjam. Võid valmistada kas väikestes portsjonivormides või ühes suures vormis.
Klikka retseptil: Kõrvitsalasanje ricottaga
Kerge juustune lasanje maitseb mahedalt ja kreemiselt.
Klikka retseptil: Kardemoni brüleekreem kõrvitsatšatniga
Klassikalisele brüleekreemile annab maitset ja mahlakust kõrvitsa-apelsini tšatni. Maitseb hästi ja sobib pidulauale suurepäraselt!
Kommentaarid (0)