Foto: Panthermedia/Scanpix
Toiduuudised
6. november 2018, 11:37

Eesti inimesed õppisid taas rasvast piima jooma

Üle 20 aasta Valio Laeva meiereis töötanud piimaekspert Elle Musta sõnul on näha, et Eesti tarbija ei karda enam piimarasva ning valib tarbimiseks rasvasemat piima. 

„Tõime möödunud aastal turule 3,8-4,2% kõikuva rasvasisaldusega Alma maapiima ja see on saanud tänaseks üheks populaarsemaks tooteks meie portfellis. Ennekõike hindavad inimesed maapiima ehedat nostalgilist maitset, aga tegelikult on piimarasval ka väga häid omadusi meie tervisele,“ sõnas Must meediale saadetud teate vahendusel. “Piimarasv annab rohkelt energiat, täidab pikemaks ajaks kõhu ja aeglustab suhkrute imendumist vereringesse, mis kõik ennetavad ülesöömist."
Organismil on rasvlahustuvate vitamiinide nagu A, D, E ja K imendumiseks tarvis rasva, samuti on see abiks ka mitmete teiste kasulike ainete omastamisel.
Samuti on rasvasem piim oluline, et organism saaks omastada piimas olevat kaltsiumi. Estlaste komme tarbida 2,5-protsendist piima on aastaid läänemaaima eksperte hämmeldanud, ent just see piim oli vanasti kauplustest kõige saadavam.