Foto: Lauri Laan
Toiduuudised
27. oktoober 2018, 15:32

Angelica Udeküll sai esimese Eesti naispeakokana Gordon Bleu auraha

Reedesel aasta kokk 2018 auhinnatseremoonial anti üle pika aja välja järjekordne Gordon Bleu auraha, mille sai esimese Eesti naispeakokana Angelica Udeküll.

Gordon Bleu on maailma kokkade kõige suurem autasu, mida antakse välja kohalike peakokkade organisatsioonide poolt. Tunnustus omistatakse suure panuse eest oma riigi toiduvaldkonnas ehk nn elutöö eest.
Eesti kokanduse grand old mani Dmitri Demjanovi sõnul on Udeküll oma tegevusega silma paistnud juba aastaid: “Angelica on ehtne kokatüüp, kelles põleb tõeline kirg. Ta on ambitsioonikas, järjepidev, üsna trenditeadlik – olles valinud tervisliku toitumise suuna oma naatide ja nõgestega, taaskasutamise ning seilab sellel suunal täispurjedega.”
Demjanov loodab, et Angelica Udeküllile antud auraha innustab teisigi naiskokkasid, kes on tema sõnul köögis põhjalikumad, kannatlikumad ja lähevad vähem kompromissile, on kirjas meediale saadetud teates.
Gordon Bleu kandjaid on Eesti tänaseks kokku üheksa. Angelica Udeküll liitub seltskonnaga, kuhu kuuluvad Dmitri Demjanov,  Andrus Laaniste, Priit Toomits, Oleg Alasi, Eero-Olavi Kippa, Rudolf Visnapuu, Indrek Kivisalu ja  Tõnis Siigur.
Angelica Udeküll on restoran Wicca peakokk.
Angelica oli ka pikka aega ajakirja Naised köögitoimetaja ning tema retsepte leiab ohtralt ka Toidutarest!