Foto: Lauri Laan
Toiduuudised
26. oktoober 2018, 09:31

Aasta noorkokk käib tippkokast isa Rudolf Visnapuu jälgedes

Tänavuse aasta noorkoka tiitli pälvis Tallinna Teeninduskooli õpilane Roland Visnapuu. “Roland on väga töökas,” tõdeb tema isa, praegu Pärnu restorani Noot kööki juhtiv tippkokk Rudolf Visnapuu. “Ainult andest ei piisa, aga pojal on ka tublisti tahtejõudu, et edasi pürgida. Meil on tema üle väga hea meel!”

Võistluse tänavune võitja Roland Visnapuu asus kokandust õppima alles peale seda, kui esialgu valitud automehaaniku eriala peale pooleaastaseid õpinguid õige ei tundunud. Rudolf Visnapuu ütles, et kogu pere oli Rolandi võidu üle äärmiselt õnnelik: “Kui poeg läks esimesele kokapraktikale, siis nägin, kuidas ta silmad säravad! Roland käis nädalavahetuseti Nooda restoranis tööl ja leidis siit ka elukaaslase Piret Pusse, kes muide võitis Aasta koka võistluse eelmisel aastal.” Isa ja elukaaslase juhendamisel Roland noorkoka võitlusteks valmistuski, on kirjas meediale saadetud teates.
Aasta noorkoka tiitlile võistlevad messil kutsehariduskoolide koka eriala õppurid. Teiseks tuli Rasmus Reismaa Tartu Kutsehariduskeskusest ja kolmandaks Lilija Vitkovskaja Tallinna Teeninduskoolist.
Võistluse ülesanneteks oli eelroog, mille põhitooraineks räim ja mis tuli valmistada kolmel erineval viisil ning magustoit, mille koostisaineteks muskaatkõrvits, kaer ja õietolm. Noorkokkade oskusi hindas rahvusvaheline žürii.
Täna, 26.oktoobril toimub Aasta kokk 2018 finaalvõistlus ning laupäeval, 27. oktoobril selguvad Jõulutoode 2018 laureaadid. Täna on mess mõeldud külastamiseks erialainimestele, kuid homme avatud kõigile hea toidu huvilistele.
Messil osalevad lisaks Eesti ettevõtetele ka Läti, Leedu, Soome, Taani, Poola, Rootsi, Itaalia ja Hollandi firmad.
Järjekorras 26. korda toimuval toidumessil osaleb ligi 200 ettevõtet ja väljapanekuga tutvuma oodatakse enam kui 8500 külastajat. Profexpo Oü on toidumesside korraldaja aastast 1993.