Toiduuudised
26. oktoober 2018, 08:57

Paljas Porgand hakkab paariks tunniks vegan-kohvimeistriks

Populaarne blogija Merilin Taimre alias Paljas Porgand asub veganlusele pühendatud päeval Viru Keskuse Robert’s Coffee kohvikus teenindajarolli, pakkudes 1. novembril kella 17st 19ni kõikidele külastajatele taimseid kohvijooke, taimseid gelatosid ehk vegelatosid ja sorbette.

Merilini sõnul ta end ise otseselt veganina ei klassifitseeri, kuid eelistab taimset toitu loomsele ning tegutseb selle nimel, et veganlus Eestis veelgi populaarsust koguks.
“Armastan taimetoitu ning olen selles vallas mitmeid projekte teinud, sealhulgas valmistanud restoranidele vegan-menüüsid. Lisaks on mul endal kohe välja tulemas ka vegan-retseptiraamat,“ avas meediale saadetud teates oma projektis osalemise tagamaid Merilin Taimre, kes kutsub 1. novembril kõiki külastajaid oma lemmikjooki – mandlipiimaga lattet – proovima.
Robert’s Coffee kutsus blogija külla taimetoidupäevade raames, mis jätkuvad kohvikus ka järgneval vegan-nädalavahetusel ehk kuni 4. novembrini.
Vegan-nädalavahetusel on kõik Viru Keskuse Robert's Coffee gelatod saadaval vegelatona, mille valmistamisel on piima asemel kasutatud kaerapiima, või sorbetina. Esimest korda on kogu kohviku poolt pakutav jäätisevalik ainult taimne, pakkudes külastajatele põnevaid veganpistaatsia, veganpähkli, mango, maasika, šokolaadi, sidruni, passionivilja ja porgandimaitseid.
Robert's Coffee on Põhjamaade armastatuim kohvikutekett, mille leiab Viru Keskuse esimeselt korruselt.